Garantert levering i ønsket uke
Bekymringsfri levering
5-stjerners kundeservice
Priser som passer alle slags budsjett
Laveste pris, høyest vurdering (4.9/5)

Kjempetuja – Tuja plicata Martin

Tuja plicata «Martin» eller kjempetuja er en kultivar av vestamerikansk rødseder som skiller seg ut innen hagebruk. Dette eviggrønne bartreet byr på mer enn et iøynefallende utseende – det gir også hagen din flere praktiske fordeler. Enten du er en erfaren hageentusiast eller en nybegynner, vil denne guiden kaste lys over hvordan tuja plicata «Martin» kan forvandle hagen din.

 

Les mer
Filtrere

9 varror

9048 kr
17710 kr
17078 kr
Garantert levering i ønsket uke
Bekymringsfri levering
5-stjerners kundeservice
Priser som passer alle slags budsjett
Laveste pris, høyest vurdering (4.9/5)
12337 kr
8250 kr
17710 kr
17050 kr
17710 kr
8580 kr

Det spesielle med kjempetuja

Se for deg en plante som kombinerer skjønnhet med funksjonalitet. Det er kjempetuja. Dette bartreet er kjent for sin kompakte, smale vekstform, noe som gjør det til et ideelt valg som hekk og skjerming i hager av alle størrelser. Den tette veksten gir ikke bare privatliv, men gir også et strukturert, elegant utseende til uteplassen din.

Det mørkegrønne løvet til tuja plicata Martin er en fryd å skue hele året. I motsetning til andre planter som mister sjarmen i kaldere måneder, beholder dette bartreet sin livlige grønne farge, noe som sikrer at hagen din forblir livlig selv om vinteren.

En av de mest tiltrekkende aspektene ved kjempetuja er vekstfarten. Den vokser i et tempo på 30–60 cm i året og når raskt sin fullvoksne høyde på 8 meter. Dette gjør den til en super løsning for de som raskt vil skape en høy, skjermende hekk.

Det er også verdt å merke seg motstandskraften. Kjempetuja tåler kalde temperaturer ned til -30 °C, noe som gjør den til et herdig valg for ulike klimaforhold. Den er tilpasningsdyktig også og trives både i solrike flekker og halvskygge. Den stiller få krav når det gjelder jordsmonn og gjør det bra i gjennomsnittlige til fuktige jordarter.

Praktiske bruksområder i hagen din

Tuja plicata Martin er ikke bare en dekorativ plante, den er også et funksjonelt tillegg til enhver hage. Den tykke veksten gjør den til et utmerket valg som privatlivshekk og skjerming ved å skape en naturlig barriere som er både effektiv og estetisk behagelig.

I tillegg til å fungere som en privatlivsskjerm er kjempetuja også et vakkert solitærtre. Den attraktive formen og bladverket gjør den til et åpenbart blikkfang i landskapsdesign. Og for de som bor på steder med mye vind, fungerer den som en robust vindbarriere siden den tåler, og til og med trives med, sterk vind

Stell og vedlikehold: Enkelt og greit

Noe av det beste med kjempetuja er det lave vedlikeholdsbehovet. Dette bartreet er enkelt å plante og stelle. Den foretrekker godt drenert jord og trives i full sol til halvskygge. I sitt første år er jevnlig vanning avgjørende, men når den først er etablert, trenger den bare ekstra vanning i perioder med tørke.

Unge trær bør beskyttes mot harde vintervinder, men når de modnes, blir de herdige og motstandsdyktige. Husk at selv om kjempetuja krever lite vedlikehold, bør den ikke beskjæres kraftig tilbake til stammen, da dette kan skade den naturlige veksten.

Hovedpunkter

Tuja plicata Martin er mer enn bare et eviggrønt bartre. Det er en allsidig, lettstelt plante som gir privatliv, skjønnhet og motstandskraft til hagen din. Med sin raske vekst, helårlige grønnfarge og bestandighet i mange forskjellige forhold er den et supert valg for hageeiere som vil gi uteplassen sin et løft.

Rimelige paller med tuja plicata Martin-hekker

På Tuja.no finner du tuja plicata Martin-hekkeplanter som er tilgjengelige på pall til uslåelige priser. Vår eksklusive tilnærming med salg i bulk lar deg få mest mulig valuta for pengene. Hver pall er satt sammen med omhu med det ideelle antallet planter for dine behov til hageutforming i fokus. Velg disse kostnadseffektive, førsteklasses tuja plicata Martin-plantene for enkelt å gjøre uteplassen vakker og frodig.

Vanlige spørsmål

 • Hvor raskt vokser kjempetuja?
  Den vokser 30–60 cm hvert år, og når raskt sin fulle høyde.
 • Tåler den kaldt vær?
  Absolutt, den overlever temperaturer ned til -30 °C.
 • Er den egnet til privatlivsskjerming?
  Ja, den tette veksten gjør den perfekt som naturlig privatlivsskjerm.
 • Hva er lyskravene?
  Den trives i både full sol og halvskygge.

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.