Garantert levering i ønsket uke
Bekymringsfri levering
5-stjerners kundeservice
Priser som passer alle slags budsjett
Laveste pris, høyest vurdering (4.9/5)

1. Tilgjengelige thuja-størrelser

Hvilke høyder kommer thujaplantene i?

Våre thujaplanter er tilgjengelige i en rekke størrelser, fra 60 cm til 260 cm. Høydemarginene per størrelse er 40 cm. Grunnen til dette er at vi kan ta ut thujaene mer kostnadseffektivt, og vi trenger ikke å omorganisere dem før pakking. Vanligvis kan du forvente at planten ligger på gjennomsnittet mellom den lave og høye enden av høydemarginen. Så en thuja på 140–180 cm kan forventes å bli 160 cm i gjennomsnitt.

Finnes det forskjellige arter eller varianter av thuja?

For øyeblikket tilbyr vi variantene thuja brabant, thuja smaragd, thuja King of Brabant og thuja plicata, alle kjent for sin robuste vekst og egnethet for skandinaviske klimaer.

2. Frakt og levering

Hvordan blir thujaplantene sendt til Norge?

Plantene er nøye pakket og sendt i pallekasser for å sikre at de ankommer i perfekt tilstand.

Hva er den estimerte leveringstiden for plantene?

Levering tar vanligvis mellom 5 og 7 dager, avhengig av hvor i Norge du befinner deg.

Finnes det spesifikke emballasjemetoder for å sikre plantesikkerhet under transport?

Vi sikrer trygg levering ved å pakke plantene på paller og bruke spesialisert plantepakking for å sikre og beskytte plantene.

Hvilke dager er levering?

Mandag til fredag. Beboere mange timer fra Oslo eller ”off route” kan noen ganger få plantene sine etter helgen.

Hva skjer om bilen er for stor til å nå frem til huset mitt?

Du må selv fortelle om det til Tuja.no slik at dere kan avtale en ny møteplass. Muligheten for å laste om og la et lokalt transportfirma levere plantene dine, med en liten bil, mot en ekstra kostnad er også tilgjengelig.

Når jeg logger på og ser bilen med sjåførens navn, er den rød. Hvorfor?

Rød bil betyr at den står stille (for eksempel lossing, pause, bilkø), så snart den kjører blir den gul igjen.

Kan jeg kontakte dere og spørre om hvor sjåføren befinner seg eller når han er fremme?

Det er lettest om du bruker de opplysningene du fikk i e-posten. Vi har de samme opplysningene som deg og kan heller ikke svare på nøyaktig tidspunkt. Det så mye som spiller inne, som trafikk, tid for pause osv.

Hvis du ser at det snart er din tur på ruten, kan du alltids ringe sjåføren hvis du har noen spørsmål.

Kan han endre på ruten og levere til noen andre før han leverer til meg?

Nei, dessverre, plantene blir lastet på i den rekkefølgen ruten er planlagt.

Får jeg vite på forhånd når leveringen min kommer?

Når lastebilen drar fra Nederland på søndag ettermiddag, får du en e-post med all informasjonen du trenger. Du får nummeret til sjåføren, og du vil kunne følge bilen via GPS. Du får også ruteinformasjon slik at du vet nøyaktig hvor den skal før den kommer til deg, og sjåføren ringer alltid minst en time før han kommer.

Hvor stor er lastebilen?

17 meter lang og 4 meter høy.

Må jeg være hjemme ved levering?

Hvis du har bestilt planter over 250 cm, så må du være til stede. Ellers trenger du ikke være hjemme, varsle oss på forhånd slik at vi kan fortelle sjåføren at du ikke er der.

Jeg må ha plantene mine med én gang, og selv velge dag for levering. Er det mulig?

For en ekstra leveringskostnad kan vi vanligvis arrangere en ekstra rask levering med spesielle forespørsler om dag og tid.

Hvorfor kan jeg ikke se lastebilen min på kartet når jeg logger på?

Du kan ikke følge lastebilen før den er av båten. Det går heller ikke å ringe sjåføren når transporten er på båten.

Løfter sjåføren plantene av?

Planter opptil 220 cm står på palle som sjåføren plasserer utenfor huset ditt. Planter fra 250 cm og oppover leveres løst og man må hjelpe sjåføren.

Hvilke tidspunkt kan leveringen skje?

Fra 07:00 til 22:00. Av og til også senere, men da ringer sjåføren først og spør om det er greit for deg.

Kan sjåføren ta med seg de tomme pallene?

Nei, dessverre.

Jeg trenger å vite når leveringen min ankommer, er det mulig?

Det er umulig å si før alt er ferdig lastet og vi kan se hvilken båt bilen rekker å reise med.

Senest på fredag har Norge vanligvis fått plantene sine. Så snart bilen kjører i vei kan du følge den meter for meter hjem til deg via GPS live.

Kan jeg velge dag for levering?

Du kan velge uke, men ikke dag. Vi drar fra Nederland på tirsdager og leverer onsdag-fredag i Norge.

Kan sjåføren kjøre plantene inn i hagen?

Sjåføren plasserer plantene utenfor lastebilen slik at de ikke står i veien for trafikk. Vanligvis hjelper de til å kjøre dem inn litt hvis man spør dem om det. Bare det er asfalt slik at jekketrallen kommer frem. Og han har tid til overs.

3. Planting og stell

Hvordan planter jeg thuja-hekken min?

Plant thuja-hekken din i godt drenerende jord. Avstanden mellom thujaene avhenger av hvor mye innsynsbeskyttelse du ønsker fra starten av. For direkte innsynsbeskyttelse planter du dem slik at de berører hverandre allerede fra starten. Ønsker du derimot å la hekken vokse sammen over tid, sprer du dem ut i den avstanden du ønsker. Vi har anbefalt antall meter hekk avhengig av høyde på vår produktside. Sørg for at de får rikelig med sollys og vann regelmessig.

Hva er de beste jordforholdene for å plante thuja?

Thujaplanter trives i fuktig, godt drenert jord med en litt sur til nøytral pH.

Hvor ofte skal jeg vanne thuja-hekken?

Thuja-hekker krever generelt regelmessig vanning, spesielt i løpet av deres første vekstsesong for å etablere et dypt, omfattende rotsystem. De første 2 ukene vanner du dem annenhver natt. Etter dette trenger de vann 1–3 ganger per uke, avhengig av årstid og værforhold. Det er best å bruke dryppslangen vår og la den være på i løpet av natten, slik at jorden er fuktig, men ikke vannmettet. I varme og tørre perioder kan du trenge å vanne dem oftere. Når de etablert, er thuja-hekker relativt tørketolerante, men drar nytte av sporadisk dyp vanning under langvarige tørkeperioder.

Anbefaler dere noen spesifikk gjødsel for thujaplanter?

Ja, thujaplanter drar nytte av gjødsling. Når thujaen har etablert seg litt, kan du begynne å gjødsle. Bruk en balansert, langsomtgivende gjødsel formulert for eviggrønne trær eller bartrær. Påfør den tidlig på våren når det begynner å komme ny vekst, og følg instruksjonene på produktetiketten for best resultat. Unngå å overgjødsle, da dette kan skade plantene.

Hvordan beskjærer eller trimmer jeg thuja-hekken for optimal vekst?

Beskjæring er essensielt for å opprettholde formen og helsen til thuja-hekken din. Den beste tiden å beskjære på er tidlig på våren før den nye veksteb starter, eller i september når den slutter å vokse for vinteren. Bruk skarpe, rene beskjæringsverktøy for å gjøre rene kutt. For optimal vekst, trim sidene av hekken litt smalere på toppen enn på bunnen, slik at sollyset kan nå de nedre grenene. Regelmessig, lett beskjæring er bedre enn tung, sjelden beskjæring. Unngå å kutte inn i gammelt tre som ikke har noen grønne blader, da det ikke vil vokse ut igjen.

4. Bestilling og prisdetaljer

Hvor mye koster det med frakt av thujaplanter?

Standard fraktkostnad er 900 kr. Avhengig av hvor i landet du er kan det tilkomme ekstra fraktkostnader. For eksempel øyer, adresser som er vanskelige å nå og steder langt nord i landet.

Hvorfor selges thujaplanter kun i bulk på pall?

Hos Thuja.no selger vi yngre thujaplanter som ikke har blitt ompottet ennå fra hovedbutikken Plantinavia. På planteskolene våre planter vi thujaene i rader 75 cm fra hverandre. Når thujaene begynner å vokse, rydder vi annenhver rad for å gi bedre plass til at de andre thujaene kan vokse videre. De vi tar ut for å gi plass er de vi tilbyr her. Vi kan tilby disse thujaene til en eksepsjonelt lav pris fordi de har en bredere høydemargin (40 cm. Dermed kan vi enkelt grave opp én thuja etter den andre på én rad. Dette betyr at vi ikke trenger å omorganisere thujaene før vi pakker dem på pallene. I tillegg er hver pall lastet med det mest effektive antallet for å redusere transportkostnaden per thuja.

Hvilke betalingsmetoder aksepteres på thuja.no?

For sikre og problemfrie transaksjoner aksepterer betaling med Klarna og kredittkort.

Hvorfor er thujaene deres så billige?

Det er flere grunner til dette:

  1. Thujaene våre er yngre thujaplanter som ikke har blitt ompottet ennå fra Plantinavia-planteskolene våre. Plantene tas ut for å gi mer plass til de andre thujaene slik at de som står igjen kan fortsette å vokse seg modne siden de får mer lys og plass.
  2. På grunn av den større høydemarginen kan vi ta ut thujaene mer effektivt. Dette sparer tid, så kostnaden er lavere.
  3. Vi tilbyr thujaene i et fast antall per pall. Dette betyr at thujaene er lastet mest effektivt med tanke på transportkostnad.

5. Kundestøtte

Hva gjør jeg hvis plantene mine ankommer skadet?

Kontakt kundeservice umiddelbart med bilder av skaden for å få en rask løsning.

Hvordan kan jeg kontakte kundestøtte for mer assistanse?

Vår kundestøtte kan nås på telefon: 8 00 24 606 og på e-post: info@thuja.no

6. Bærekraft og kvalitet

Hvorfor kommer thujaplantene fra Nederland?

Når du kjøper planter fra thuja.no, kjøper du direkte fra våre nederlandske planteskoler. Nederland tilbyr ideelle vekstforhold for thuja, noe som sikrer planter av høy kvalitet og robust vekst. I motsetning til de fleste andre leverandører som bruker mellomledd, får du helt ferske planter rett fra planteskolene våre.

Hvordan gagner de nederlandske vekstforholdene plantene?

Nederland er kjent for sine ideelle vekstforhold for planter som thuja. Det tempererte klimaet, kjennetegnet ved milde vintre og kjølige somre, er perfekt for disse eviggrønne plantene. I tillegg gir landets godt drenerte, fruktbare jord et optimalt miljø for rotutvikling og generell plantehelse. Disse forholdene bidrar til thujaplantenes robuste vekst og motstandsdyktighet, noe som gjør dem godt egnet for transplantasjon og vekst i nye miljøer, som det skandinaviske klimaet.

Hvordan kan kvaliteten på deres thujaer sammenlignes med andre selskaper, som Plantagen, Bygmaxx eller andre nettbutikker som selger thujaer?

Kvalitetsnivået på thujaene vi selger her oppleves vanligvis som bedre enn velkjente hagebutikker både på nett og i butikk. I alle tilfeller lover vi minst samme kvalitetsnivå som andre thuja-leverandører på nett og i butikk. Ved tvil, sjekk våre anmeldelser.

7. Klimatilpasning

Hvor godt tilpasser thujaplantene seg til det skandinaviske klimaet?

Disse plantene er hardføre og tilpasser seg godt til det kjøligere skandinaviske klimaet, noe som gjør dem perfekte for hekker i denne regionen.

Finnes det spesielle stellinstruksjoner for kaldere klima?

For å ta vare på thuja-hekker i det kalde norske klimaet, er det viktig å sørge for at de er godt vannet før bakken fryser. Å legge på et lag med mulch rundt basen kan isolere røttene og bevare fuktigheten. Beskjær dem tidlig på høsten eller sent på våren og unngå beskjæring sent på sesongen som kan føre til frostskader. Gjødsle tidlig på våren og hold et øye med skadedyr eller sykdommer året rundt. Disse trinnene vil bidra til å opprettholde helsen og skjønnheten til thuja-hekken din under kaldere forhold.

8. Design og estetikk

Kan thujahekker formes for dekorative formål?

Absolutt! Thuja er utmerket til forming og kan trimmes i ulike design for å skape ønsket estetisk uttrykk.

Hva er noen populære hekkdesign med tuja-planter?

Thuja-planter er allsidige til hekkdesign, inkludert:

  • Formelle oppreiste hekker: Rette, formelle hekker med flatt topp, ideelle for privatliv.
  • Naturalistiske hekker: Minimalt beskåret for et avslappet, naturlig utseende.
  • Etasjehekker: Hekker beskåret i horisontale lag for visuell interesse.
  • Bueganger og innganger: Formet til buer for naturlige grønne innganger i hager.
  • Skulpturer: Kreative former som sfærer, kjegler eller dyr.
  • Blandede grenser: Kombinert med andre planter for en variert, fargerik grense.
  • Labyrinthekker: Brukes i større hager for intrikate design.

9. Garanti

Hvor lenge varer garantien deres?

Vi tilbyr en garanti på opptil 37 måneder. Siden vi håndterer et naturlig produkt, kommer denne garantien med visse kriterier, så sørg for å lese alt om det her.

Tuja Norge
En levende kundeservicehelt svarer raskere enn du forventer (ingen anrop, bare Whatsapp)

Tuja Norge

Hei! 👋

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

now
Start Chat
1

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.