Garantert levering i ønsket uke
Bekymringsfri levering
5-stjerners kundeservice
Priser som passer alle slags budsjett
Laveste pris, høyest vurdering (4.9/5)

Tuja occidentalis King of Brabant

Leter du etter et eviggrønt bartre som gir frodig grønt løvverk året rundt og krever lite stell? Jakten er over, for vi kan tilby tuja king of brabant. Her får du vite alt om dette vakre og tilpasningsdyktige treet – fra den kompakte, pyramideformede veksten til det lyse løvverket og mer. Les videre for å se om king of brabant passer til hagen din.

Les mer
Filtrere

9 varror

16170 kr
27137 kr
34485 kr
Garantert levering i ønsket uke
Bekymringsfri levering
5-stjerners kundeservice
Priser som passer alle slags budsjett
Laveste pris, høyest vurdering (4.9/5)
13640 kr
9048 kr
19481 kr
18788 kr
19481 kr
9460 kr

Oppdag den kompakte og allsidige tuja king of brabant

Tuja king of brabant er en tett, saktevoksende kultivar som danner en oppreist, smal pyramideform. Ferdigvokst blir den 5–13 meter høy og bare 1–2,5 meter bred, men den har en svært tett vekst sammenlignet med andre tujaplanter. Treet har flate, sterke grønne blader hele året, og om høsten får bladene et subtilt bronseskjær før de blir grønne igjen om vinteren.

Noe av det flotteste dette treet har å by på er den rike, rødbrune barken som er visuelt interessant, spesielt om vinteren når treet har mindre blader.

Vekstforhold for tuja king of brabant

Denne tujaen vokser godt i ulike jordtyper, med best resultat i fuktig, godt drenert jord. Den foretrekker full sol, men tåler også delvis skygge. King of brabant er ekstremt herdig ned til -40 °C og tåler kalde vintre og vind godt når den først er etablert. Sørg for at treet får nok vann i tørkeperioder.

Mens noen tujaer raskt viser tegn på næringsmangel, er denne kultivaren mindre utsatt for problemer og trenger i beste fall bare lett gjødsling. Unngå overgjødsling, da det kan føre til lang og tynn vekst.

Forvandle hagen din med tuja

Takket være den søyleformede veksten passer king of brabant perfekt som et smalt skjermingstre eller hekk. Plant små trær for å danne en tett og frodig grønn vegg. Alternativt kan den brukes som en smal vertikal aksent i bed og hagegrenser. Tujaen ser fantastisk ut når den plantes i symmetriske rekker langs innkjørsler og gangveier.

Hvis den får nok plass, utvikler king of brabant seg til et slående pyramideformet solitærtre. La det være minst 1–2 meter på hver side så treet kan nå sin fulle form.

Stell og vedlikehold

Tuja king of brabant krever relativt lite vedlikehold, og den trenger lite beskjæring for å beholde den naturlig pene formen. Bare fjern døde greiner og form forvokste greiner om ønskelig.
Vann treet ukentlig det første året etter planting og reduser etter hvert som det etablerer seg. Voksne trær trenger ekstra vanning ved lange tørkeperioder.

Den majestetiske king of brabant

Med sitt grønne løvverk året rundt, rike brune bark, kompakte smale form og kravfrie vesen, er det lett å skjønne hvorfor tuja king of brabant er så populær blant hageeiere. Bruk den som et staselig vertikalt blikkfang, eller plant flere av dem for å få en frodig, uniform hekk. Uansett hvordan du bruker den, vil denne herdige tujaen garantert gi hagen din en majestetisk skjønnhet i mange år fremover.

Hovedpunkter:

 • Kompakt, smal pyramideform
 • Blir opptil 13 meter høy og 2,5 meter bred
 • Stekt grønt eviggrønt løvverk, bronseskjær om høsten
 • Dekorativ, rødbrun bark
 • Ekstremt herdig, tåler vind og sol
 • Ypperlig til avskjerming, hekker, solitærtre
 • Lite vedlikehold, trenger knapt beskjæring eller stell

Rimelige paller med hekkeplanter

Våre tuja king of brabant-planter selges praktisk på paller. Vår unike måte å selge disse ettertraktede hekkeplantene i storforpakning på garanterer ikke bare konkurransedyktige priser, men også at du får mer for pengene. Hver pall er satt sammen med omhu for å inneholde maksimalt antall planter slik at det blir enkelt og økonomisk for deg å forskjønne hagen din med våre budsjettvennlige tuja king of brabant-trær av høy kvalitet.

Vanlige spørsmål:

 • Hvor fort vokser tuja king of brabant?
  Ganske raskt til å være et eviggrønt tre, opptil 60 centimeter per år frem til den er fullvokst.
 • Trives den godt i krukker?
  Ja, den blir en fin krukkeplante som kan holdes liten med årlig beskjæring. Bruk en stor krukke.
 • Hvilke planter passer godt sammen med den?
  Lave busker som lyng, hebe og buksbom utfyller den fint med en slående kontrast i tekstur. Underplant med vårløk.
 • Hvor ofte bør den beskjæres?
  Beskjær kun når nødvendig for å forme eller fjerne døde greiner, vanligvis hvert 2.–3. år.
 • Hvilken størrelse bør jeg kjøpe hvis den skal plantes som hekk?
  For raskeste resultat, velg eksemplarer som er 150–180 cm høye og plant dem med mellomrom for å oppnå innsynsbeskyttelse over tid eller tett fra starten av for å få umiddelbar innsynsbeskyttelse.

Trillebår

0 varror

Du har ingen produkter i handlekurven.